Snickare i Varberg

En mångsidig snickare

Snickaryrket

Bli snickare

Den enklaste och absolut vanligaste vägen till att bli snickare går genom gymnasieskolans bygg- och anläggningsprogram. Det finns olika inriktningar på det programmet och dessutom specialinriktningar på utvalda skolor. En händig person med det där medfödda behovet att bygga och skapa saker vet ganska tidigt att det är ett praktiskt yrke som han eller hon vill satsa på. Det kan tyckas tidigt att välja yrke redan som 14-15-åring, men är man dragen åt att arbeta med händerna, och gillar snickaryrket, så brukar man faktiskt ha koll på det redan i den åldern. Det hade i alla fall vi som jobbar som snickare i den här firman. Efter studenten går man som lärling i ett snickeri i minst 2,5 år innan man får möjlighet att avlägga yrkesprov.

Den som av någon anledning missade chansen som gymnasieskolan erbjuder kan försöka få jobb som lärling bredvid en lärlingsgodkänd snickare på ett godkänt snickeri.

Att studera till snickare innebär givetvis en hel del praktisk utbildning, men teorin kommer man inte undan. Det är en väldigt trevlig och lärorik utbildning med många olika inriktningsmöjligheter.

Ett tillfredsställande arbete (man får se resultat)

Det är väldigt tillfredsställande att få arbeta som snickare, särskilt om man har talang och rätt utbildningsgrund. Man tar sig för en praktiskt uppgift att skapa eller laga något och man får se resultat mer eller mindre direkt. Det är ett fysiskt, praktiskt jobb som dessutom kräver en konstnärlig ådra. En annan bonus är att snickeri är ett livslångt lärande - det finns alltid nya saker att lära sig och tekniker att förbättra. Den som bli snickare förblir i regel snickare och kan inte tänka sig ett bättre sätt att tjäna sitt levebröd.

VÄLKOMMEN TILL OSS!

Är du på jakt efter en flexibel och kompetent snickare i Varberg? Då är du välkommen till oss. Vi erbjuder ett brett utbud av bygg- och snickartjänster. Varmt välkommen att hör av dig till oss om du vill veta mer!

OM OSS

Är du på jakt efter en flexibel och kompetent snickare i Varberg? Då är du välkommen till oss. Vi erbjuder ett brett utbud av bygg- och snickartjänster. Varmt välkommen att hör av dig till oss om du vill veta mer!

© 2018 Snickare Varberg. Alla rättigheter förbehållna. SnickareVarberg.se kommer hantera din förfrågan för statistikändamål.